Se solicită ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, demiterea de urgență a lui Adrian Tiberiu Filipaș, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, de catre PNL Mureș.

În cursul zilei de joi, 16 mai 2019, acesta a amenințat public un minor, cu aplicarea unor sancțiuni contravenționale, invocând, fără nicio dovadă, că acesta era “organizator pe spațiul public virtual” al unei manifestări considerate de inspectorul-șef al Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș drept nelegală.

Considerăm atitudinea lui Adrian Tiberiu Filipaș drept una nedemnă pentru funcția pe care o deține și apreciem că asemenea personaje aduc un grav deserviciu imaginii Jandarmeriei Române, al cărei principal obiectiv este creşterea siguranţei cetăţeanului, prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică în zona de competenţă.

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș a recurs însă la întrebuințarea INEFICIENTĂ și PERICULOASĂ a unor amenințări directe, bazate pe simple presupuneri, la adresa unui minor, elev eminent la o unitate de învățământ din județul Mureș.

Excesul de zel al lui Adrian Tiberiu Filipaș, inspector-șef al Inspectoratul de Jandarmi Judetean Mureș nu poate fi justificat de obediența la care s-a simțit obligat prin simpla prezență, în proximitatea dialogului cu minorul din Târgu Mureș, a premierului Guvernului PSD-ALDE, Viorica Vasilica Dăncilă.

Condamnăm asemenea abuzuri și își oferă, în mod public, la solicitarea acestuia, sprijinul față de elevul minor, în sensul asigurării de asistență juridică, în cazul în care el va fi într-adevăr sancționat contravențional.


Va reamintim, aici: VIDEO interviu cu ALIN, eroul zilei de ieri, amenintat de seful Jandarmeriei Mures!

Sursa: comunicat PNL Mures /  Foto: colaj