Premierul Ungariei, Orban Viktor, susţine că România a dovedit că este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen, astfel că merită să facă parte din zona Schengen. „În numele Ungariei, mulţumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a spus Orban.

Orban Viktor a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că atunci când România şi-a apărat propriile hotare, a apărat şi Ungaria.

„În anii care au trecut, România a apărat în mod considerabil graniţele UE, lucru care este important atât pentru Ungaria, cât şi pentru România. În sud şi în est am putut să contăm pe România, atunci când România şi-a apărat propriile hotare, a apărat şi Ungaria.

Modul în care în ultimii patru ani a apărat frontierele României este un argument puternic ca România să facă parte din zona Schengen.

Acesta este un fapt, România a dovedit într-o perioadă dificilă că este capabilă să apere graniţele externe ale Schegen şi este clar că merită şi devină membră Schengen. În numele Ungariei, mulţumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a spus Orban.

Orban va participa, astazi, la Summitul UE de la Sibiu, iar vineri va inaugura o fabrică de furaje în judeţul Mureş şi va vizita Academia de Hochei pe Gheaţă din judeţul Harghita.

Sursa: mediafax.ro