Au plecat la cules de capsuni. Acum, copiii nu ii pot aduce acasă…

Durere fără margini într-o familie din Aluniş, judeţul Mureş. Mânaţi de sărăcie să-şi caute de lucru în străinătate, mai mulţi săteni au pornit cu microbuzul către o fermă de căpşuni din Germania.

Însă au suferit un accident pe autostradă: maşina s-a răsturnat de mai multe ori, după ce s-a tamponat cu o dubă.

O femeie, aşteptată de copii acasă, a murit pe loc. Soţul şi fiul ei cel mare zac în spital, grav răniţi! Alţi şapte români din microbuz sunt şi ei internaţi.

Larisa s-a urcat în microbuz, luni dimineaţa, împreună cu soţul şi băiatul ei, de 19 ani. Au vrut să ajungă în Germania, ca să lucreze la o fermă de căpşuni. Au plecat împreună cu alţi consăteni şi cunoştinţe din apropiere. Marţi noaptea însă microbuzul lor a fost implicat într-un cumplit accident rutier, în apropierea localităţii germane Limburg, pe autostrada A3.

Cumnata Larisei: “A venit microbuzul după ei până la ei în ograda şi o plecat toţi trei la lucru. Fratele, soţia şi băiatul. La 12 noptea am aflat că a avut accident, şi cumnata mea e moartă”.

Vecin: “O zis că merge cu fiul şi soţul ca nu sunt câştiguri în România. Au fost necăjiţi, a trebuit să meargă. Dimineaţa am auzit că a fost accident şi ea a murit. Am auzit că s-a răsturnat duba”.

Femeia a fost proiectată prin parbrizul maşinii şi a murit pe loc, susţine poliţia germană, care a deschis o anchetă. Şoferul şi ceilalţi pasageri au ajuns cu toţii – la spital.

Unchiul femeii: “Era o copilă liniştită, înalt, păcat de frumuseţea ei . S-a dus pentru copii, tot asta zicea că merge să facă la copii, mergea şi înainte că bărbatul sau era bolnav”.

Vecină: “O femeie ce nu există pe faţa pământului, foarte  muncitoare şi în străinătate şi acasă “.

Rudele femeii sunt în stare de şoc. Spun că ea era foarte dedicată familiei şi muncea enorm. Acum soţul şi fiul sunt la spital, iar trupul femeii ar trebui repatriat, pentru înmormântarea creştinească.

Familia are însă o situaţie financiară modestă şi nu ştie cum o va putea aduce acasă.

Sursa: protv.ro