Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat, din judeţul Mureş, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din Italia, pentru tâlhărie.

La data de 06 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune, în urma căreia au identificat şi reţinut un bărbat, de 49 ani, din localitatea Coroisânmartin, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare italiene din data de 06 octombrie 2016.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, urmând fi prezentat instanţei de judecată pentru validarea mandatului european de arestare.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva