La marginea oraşului Târgu-Mureş, animalele sălbatice au fost filmate la doi paşi de pistele de biciclete şi de alergare. Azi, Ministerul Mediului a anunţat că va pune garduri electrice între zonele populate de urşi şi casele oamenilor.

O ursoaică şi doi pui se joacă în voie în pădurea de la marginea oraşului Târgu-Mureş. O imagine nemaiîntâlnită până acum în zonă. Alţi patru urşi dau târcoale, la doi paşi de pista pentru biciclete, unde se plimbă zilnic localnici, dar şi turişti.

Vasile Silaghi, paznic de vânătoare: Pista de biciclete trece prin desiş, prin zona lor de linişte, de trecere, de hrănire. De pe bicicletă nu auzi, ursul nu te aude şi oricând poate să atace

Grav este că la fiecare cinci ani numărul urşilor se dublează. Acum, la marginea oraşului Târgu Mureş, trăiesc 50 de exemplare, în zone în care nu au mai fost văzute până acum.

Horaţiu Gorea, directorul Grădinii Zoologice Târgu-Mureş: Ursul fiind un animal teritorial, când se înmulţeşte, două animale nu stau pe acelaşi teritoriu şi atunci unul dintre ei, care este mai slab, trebuie să-şi caute alt teritoriu. Este scăpată de sub control situaţia

Chiar şi în pădurea din oraş au apărut urşii. Acum câteva luni, o ursoaică cu doi pui, dar şi un mascul au fost zăriţi de câţiva sportivi, aflaţi la alergat pe pista amenajată acolo.

Sursa: observator.tv