Strict în scop medical, lămureşte Sorina Pintea după ce o declaraţie a şefului de Finanţe a lăsat de înţeles că în viitor substanţa halucinogenă ar putea fi folosită şi în scop de recreere.

În ţări europene precum Cehia, Germania, Croaţia, Macedonia şi Polonia, consumul de marijuana în scopuri medicinale este legal de mai mulţi ani. Unele state încă fac testări. În România a fost înfiinţat un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii

În ţările unde canabisul a fost legalizat în scop medical, sunt folosiţi doi compuşi chimici. Dar sunt state care au ales doar unul din aceşti compuşi, tocmai pentru că efectele concrete asupra sănătăţii nu sunt documentate complet.

Radu Ţincu, toxicolog: Trebuie făcută o analiză foarte serioasă înainte. Să specifice foarte clar cine sunt medicii prescriptori. Nu ar putea fi medicul de familie. Se va alege o prescripţie foarte securizată pentru ca aceste reţete să nu poată fi falsificate. Trebuie să existe o autoritate care să reglementeze şi să supravegheze distribuţia din farmaciile respective către populaţie.

Sursa: digi24.ro / Foto: colaj