“Exemple” de la nivel central, tocmai din Capitală…

Brigada rutieră a Capitalei face victime inclusiv printre poliţişti. Doi ofiţeri – un chestor, nimeni altul decât şeful Direcţiei Cazier Judiciar, şi un comisar şef – au fost prinşi băuţi la volan, în timpul unor controale de rutină.

Ambii conduceau maşini de serviciu. Unul dintre ei a rămas fără permis, iar celălalt are dosar penal.

Primul care a căzut în plasa celor de la Brigada Rutieră a fost chestorul Cristian Ionuţ Stan, cândva şef al Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate. În zona Dudeşti, Pantelimon, era instituit un filtru destinat şoferilor care urcaseră băuţi la volan, dar şi celor care erau suspectaţi că ar fi urcat în maşini sub influența substanţelor stupefiante

În cazul chestorului Stan, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care a rămas fără permis de conducere.

Două ore şi mai târziu, în acelaşi loc, un alt echipaj l-a prins băut la volan pe şeful Poliției sectorului 4, comisarul-şef Cornel Drumariu. El consumase destul de mult acool, având o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat , motiv pentru care s-a ales şi cu dosar penal.

În cazul celor doi şefi din Poliţie vor fi declanşate şi anchete.

Sursa: protv.ro