O tânără mămică ardeleancă a fost șicanată de către un alt participant la trafic, mai precis un alt conducător auto, pe DN1C.

În concret, individul ar fi efectuat mai multe manevre de intimidare, adică a depășit și a frânat succesiv în fața mașinii condusă de femeie.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, șoferul a arătat cu mâinile gesturi obscene.

Soferița nu s-a lăsat intimidată de comportamentul individului și a anunțat poliția. Oamenii legii l-au oprit pe cetățean la ieșirea dintr-o localitate și i-au aplicat o amendă de aproximativ 1.500 de lei.

Nemulțumit de sancțiunea polițiștilor, individul a formulat o plângere împotriva procesului-verbal de contravenție, acțiunea fiind trimisă spre soluționare Judecătoriei Baia Mare.

După câteva termene, judecătorii au decis să respingă acțiunea promovată în instanță de cetățean, menținând procesul-verbal de contravenție.

De altfel, pe parcursul desfășurării procesului, judecătorii au descoperit că omul nu se afla la prima abatere în ce privește regulile de circulație.Decizia Judecătoriei Baia Mare a rămas definitivă.

Ce mai riști pentru șicanarea în trafic…

Şoferii agresivi sunt sancţionaţi cu 6 până la 8 puncte amendă şi chiar suspendarea permisului pentru o perioadă de 60 de zile.

Printre manevrele care se încadrează la „șicanat” în trafic se numără schimbatul succesiv al benzilor pentru depăşirea coloanelor, claxonatul excesiv sau condusul pe trotuar.

Totodată, aceștia pot primi și o amendă considerabilă.

MS / INFO Trafic Actualități/ Foto: colaj