Traficul de pasageri de pe cele 17 aeroporturi din ţară s-a majorat anul trecut cu peste 7% în 2018 faţă de anul precedent, până la 21,8 milioane de oameni, arată datele de la Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR).

Din pacate, va prezentam, in randurile de mai jos, o statistica in care aeroportul Transilvania Tirgu Mures, se regaseste doar ca un nume intr-o lista, jos, jos de tot. Asa cum era de asteptat, cu asemenea conducere dezastruoasa, sustinuta de ani de zile probabil doar pe criterii politice, seful fiind instalat de UDMR, aeroportul nostru este departe de cifrele de pasageri sau alte performante luate in calcul in statistica realizata.

Cel mai mare aeroport din ţară rămâne Henri-Coadă (Otopeni), care a fost tranzitat anul trecut de peste 13 milioane de oameni, mai mult cu aproape 8% faţă de anul precedent.

Locul secund a fost ocupat de aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, aerogară care a fost tranzitată de 2,78 de milioane de pasageri, plus 3,5%.

Cele mai mari trei aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Avram Iancu din Cluj-Napoca şi Traian Vuia din Timişoara au avut anul trecut un trafic total de 18 milioane de pasageri, adică au generat circa 83% din numărul total de pasageri de pe toate aeroporturile din ţară.

În topul aeroporturilor din provincie, Clujul, Timişoara şi Iaşiul sunt urmate de Sibiu şi Craiova, aeroportul din zona Olteniei cunscând în ultimii ani una dintre cele mai dinamice dezvoltări. În 2010, de exemplu, la Craiova se îmbarcau 24.000 de pasageri, iar anul trecut traficul s-a apropiat de 500.000 de pasageri. Craiova se află astfel pe locul cinci în topul aeroporturilor din provincie, în faţa unor oraşe precum Bacău, Suceava sau Oradea.

Sursa: zf.ro /  Foto: colaj