Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, a postat, pe pagina sa de Facebook, imaginile de la intervenția din Stroiești, unde un șofer prins băut la volan, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, s-a baricadat în curtea casei și a început să atace polițiștii cu pietre și topoare.

Pentru că agenții de la Rutieră nu au reușit să îl imobilizeze, a fost nevoie de intervenția mascaților. Pentru prinderea șoferului și a unui alt individ, polițiștii au tras mai multe focuri de armă.

Șoferul agresiv a fost încătușat și reținut pentru ultraj, iar amicul său, care l-a ajutat să scape de polițiști a fost rănit ușor, fiind dus la spital.

Conducatorul auto nu oprește la semnalul regulamentar al polițiștilor rutieri si reuseste sa scape, baricadându-se în curtea locuinței.
După injurii și amenințări și fiind vizibil sub influența alcoolului, acesta a trecut și la fapte, începând sa arunce cu bucăți de fier, pietre, topoare și ce mai avea la îndemână în direcția polițiștilor, cu scopul evident de a le produce vătămări corporale.

Colegii de la SAS veniți în sprijin au reușit imobilizarea șoferului, nu înainte de a le flutura și lor câteva toporiști și ciocane pe la urechi, fiind nevoiți să facă uz de armamentul din dotare. Noroc de ei, de altfel cine știe ce polițist mai îngropam poimâine cu onoruri militare și avansat subinspector postmortem…

Și în timp ce doamna ministru nu înțelege de ce ne sunt necesare acele camere video-personale (bodycam), suntem nevoiți, iată, să ne protejăm în fața instanței cu mijloace proprii de înregistrare. Halal!

Felicitări colegilor pentru modul exemplar de intervenție!”  a scris Bogdan Bănică,
Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS