Ca-n Evul Mediu! Mii de mureseni stau inca la lumanare…

Oamenii folosesc generatoare, lămpi pe gaz, iar în zonele mai sărace lumânări. In plus, mai au probleme de alimentare și abonații Electrica, iar penele de curent se întâlnesc chiar și în orașe. Motivul este reprezentat de infrastructura de curent foarte veche.

O discuție despre necesitatea modernizării acesteia a avut prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, cu conducerile Sucursalei Electrica Mureș, dar și cu Regionala Brașov:

“Sunt câteva zone din județ, peste 1.700 de gospodării care nu beneficiază de alimentare cu energie electrică. Sunt zone izolate, sate, cartiere sau zone din localități care nu sunt alimentate cu energie electrică. (…) Infrastructura e una veche și sunt foarte multe întreruperi în alimentarea cu energie electrică” recunoaste si prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Mureș a executat, în 2018, 32 de lucrări de investiții și modernizare a rețelelor de distribuție a energiei electrice, lucrări de revizie și reparații în valoare de 36 de milioane de lei.

Sursa: RTM /  Foto: colaj