Vezi cine nu dorește eliberarea de masini si închiderea centrului…

Astazi, in sedinta CL Tirgu Mures, a fost respins  proiectul primarului privind parcarea subterană din mijlocul centrului, o decizie normala având în vedere că vorbim de o zona istorică.

Am scris in mai multe materiale motivele pentru care am considerat acest proiect unul nesustenabil si ilogic, nu mai insistăm, bine ca si-au dat seama restul de noua aberatie inițiată de Florea si Maior si l-au respins.

Din pacate, proiectele cu adevărat viabile, care priveau construirea unor parcări supraetajate in spatiul din spatele Mures Mall Tirgu Mures și a Teatrului Național, atât de necesare pentru eliberarea de masini urmată de închiderea centrului, a fost respins de consilierii UDMR+PSD plus niste consilieri demisi din PNL, dar reîntorsi, temporar speram, în urma unei hotărâri judecătorești.

Se pare ca nu neimportanta acestor parcări a dus la votul ilogic, ci faptul ca proiectul celor două parcări a fost propus de cei 3 consilieri POL.

Astăzi în ședința CL Tîrgu Mureș au votat UDMRul, mai bine zis s-au abtinut, alături de gașca veselă de la ALDE(PNL) a dublului incompatibil, au decis că este bine să nu se înceapă negocieri pentru a achiziționa terenurile private din spatele Teatrului Național și groapa de lîngă Mureș MALL.

Explicațiile date de consilierul local Mozes au fost de toata jena. De fapt mintea cum respira. Degeaba i-a spus colegul Pápai László Zsolt ca s-a discutat recent cu proprietarii acelor terenuri si ca ei si-au manifestat interesul de a incepe discutiile.

Pozitia UDMRistilor, doar de la gasca vesela raspopita in ALDE nu avem asteptari ca sunt doar niste păpusi teleghidate de ”inteligentul” dublul incompatibil, arată că nu doresc să scoată din centrul istoric masinile si sa putem sa il inchidem si sa il redam 100% pietenilor, iar asta dupa ce oferim in apropierea centrului istoric, locuri parcare subterane si supraterane de parcare.

Să boicotezi astfel de proiecte, fara nici o logica, unele dintre ele sunt votate de alesii UDMR, ca parte din strategia de dezvoltare a orasului, arata micimea si dezinteresul aratat pentru rezolvarea problemelor ce tin de infrastructura comunitatii si de redarea spatiului central, la fel ca in marile orase, pietenilor.” scrie presedintele POL, Dan Masca, pe facebook.

MS / Foto: colaj