Principalele cauze au fost…

În perioada 15-21 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea siguranţei rutiere, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au constatat 1319 sancţiuni contravenţionale, 1288 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 31 sunt prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 134 de conducători auto, dintre care 26 au depăşit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 30 au efectuat depăşiri neregulamentare, 37 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 12 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, 6 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, iar 23 au săvârşit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 31 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 9 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva