Sa nu ramana cu marfa, unii comercianti din piete accepta plata si cu bonuri de masa……

Mai sunt doar zile până la sărbătoarea Învierii, aşa că românii s-au pus serios pe cumpărături! De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacii şi, bineînţeles, mielul.

În locurile special amenajate pentru vânzarea mieilor au fost amplasate abatoare mobile autorizate. Ca să-şi vândă marfa, comerciaţii au lăsat deja la preţ. Ba chiar, sunt dispuşi să mai şi negocieze. Şi totuşi, cererea nu e aşa mare comparativ cu anii trecuţi, spun ei.

Unul după altul, în piaţa din Târgu Mureş, oamenii vin, admiră marfa. Dar prea puţin ajung să plece cu plasele pline acasă. Românii au mai găsit o variantă. Cumpără câte doi un miel viu şi-l împart frăţeşte.

În judeţul Mureş, sunt nouă centre de sacrificare şi abatoare care funcţionează în această perioadă. Două dintre ele sunt amenajate temporar, până de Paşte.

Unităţile de sacrificare autorizare, centre şi abatoare, au medic permanent, iar la aceste centre temporare asigurăm prezenţa medicilor.

Pretul dupa negociere poate sa scada si sub 10 lei pe kilogram, in viu. Ca să nu rămâna cu marfa, unii comercianţi acceptă plata şi în bonuri de masă.