Calvarul familiilor a început sâmbătă la amiază…

O profesoară, șoferul și alți 5 copii au fost operați ori au beneficiat de tratamente după ce groaznicul accident cu microbuzul la Căpuşu Mare, județul Cluj.


Stire inițială, aici: Imagini VIDEO de la accidentul de microbuz cu 11 victime!


Medicul Adela Golea de la Spitalul din Cluj a transmis detalii exacte despre starea victimelor:

Un băiat de 17 ani – operat pentru leziunile abdominale si ortopedice, stabil hemodinamic si respirator, detubat – se afla la Terapie Intensiva Chirurgie I, Tirgu Mures: diagnostic – .Contuzie cervicala cu TVM C7. Traumatism toraco-abdominal, Hemoperitoneu, Ruptura de splina, Splenectomie, Contuzie RD. Contuzie si Hematom RS, Fractura de humerus operata, TVM L2, șoc hemoragic. Politraumatism

Un băiat de 18 ani – TCC Contuzie cervicala si toraco-abdominala, plaga contuza glezna dreapta, sscoriatii multiple membru inferior drept, – tinut sub observatie la UPU. Va fi predat parintilor, cand ajung la Cluj.
Profesoara Emanuela Oiegar, 45 de ani, a fost operata pentru leziunile abdominale, este stabila hemodinamic si respirator, detubata. Se afla la Terapie Intensiva. Aceasta a suferit contuzie cervicala, traumatism toracoabdominal, fracturi costale, hemoperitoneu prin leziune de mezenter, contuzie de splina si hepatica, fractura gamba dreaptă, imobilizată, șoc hemoragic și politraumatism

Șoferul de 50 de ani a fost operat pentru leziunile ortopedice, fiind stabil hemodinamic și respirator, detubat. Se afla la Terapie Intensiva Chirurgie I: diagnostic Traumatism cranio-facial, Plaga contuza regiunea mandibulara, Contuzie toraco-abdominala, Fracturi Costale. Contuzie pulmonara. Fractura de stern Fracturi complexe gambe bilateral operate, Politraumatism.

Alți trei copii au fost transferați de la Secția Buco-maxilo-facială și se află sub observație, urmând să primească diagnostic.

Sursa: clujcapitala.ro