Conducerea Poliţiei Române a refuzat să explice….

România are în bazele de date 500 de copii dispăruţi, cărora poliţia nu le-a dat de urmă nici după ani buni de când rudele au apelat disperate la autorităţi.

Unii poliţiştii spun că s-a ajuns la acest număr alarmant din cauza procedurilor învechite şi a lipsei de echipamente de localizare din dotare. Ministerul de Interne lucrează la un proiect de lege care să le dea voie agenţilor să acceseze GPS-ul din telefoanenele victimelor şi să intervină în primele ore după alertă. Acum, legislaţia prevede ca autorităţile să înceapă căutările abia după 48 de ore de la momentul la care apropiaţii anunţă dispariţia.

Poliţia Română cere ajutorul cetăţenilor pentru găsirea mai multor copii dispăruţi. Despre mulţi dintre ei nu se mai ştie nimic din 2006. Deşi pe site-ul instituţiei apar pozele a 12 minori, în realitate numărul celor care nu au fost găsiţi până la începutul acestui an a ajuns la 534. În cazul adulţilor, statisticile sunt şi mai negre: despre 2.070 de oameni poliţia nu a reuşit să afle nimic.

Citeste mai mult pe protv.ro