Dupa ce anul trecut trofeul a fost castigat de un procuror muresean…

O performanta de admirat, avand in vedere ca anul trecut l-am avut reprezentant pe procurorul-scriitor, Daniel Oltean, care a si castigat marele premiu (detalii, aici), iar acum ne mandrim cu inca un muresean nominalizat, Laurentiu Blaga. FELICITARI!

Laurentiu Blaga s-a născut în Reghin la 29 mai 1979, unde a și absolvit Liceul “Lucian Blaga” Reghin, specializare filologie. În 2002 absolvă Universitatea “Dimitrie Cantemir” Tîrgu-Mureș, Facultatea de Psihologie, specializarea psihologie-psihopedagogie specială. Masterand an II, Arta regizorului în spectacolul contemporan la Universitatea de Artă Teatrală din Tîrgu-Mureș.

A publicat mai multe volume de versuri si a câștigat mai multe premii literare, iar ca dramaturg, a scris piesa “Transplantul”, text montat pe scena TEATRU 74 de regizoarea Lavinia Steer. Ca regizor, a montat la TEATRU 74 spectacolul “TREI”.

Acum, a fost nominalizat la premiile UNITER cu piesa ÎNTOARCEREA…

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2018”, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese:

MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu

VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici

ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga

CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu

NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

Dintre acestea, Juriul a hotărât să desemneze câştigătoare a Concursului piesa:

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida Casei Regale a României.

Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2018 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Teatrul Național Cluj-Napoca, în 13 mai 2019, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Sursa: UNITER /  Foto: colaj