Municipiul Tîrgu Mureş, organizează în perioada  19.04.2019- 16.05.2019, consultarea opiniei publice cu privire la documentaţiile de urbanism:

· “P.U.Z.- Stabilire reglementări pentru construirea unei clădiri de locuințe colective și spații   comerciale”, cu regulamentul local de urbanism aferent; Piața Gării f.nr.; beneficiar: S.C. ATAMETALY S.R.L.; elaborator: S.C. ARHITECTON S.R.L., arh. urb. Kovacs Angela

· „P.U.Z. – Reconformare zonă în vederea dezvoltării activității hoteliere și de servicii,”cu regulamentul local de urbanism aferent; str. Tamas Erno, nr.1; beneficiar: S.C. DRILL INVEST S.R.L.; elaborator:  S.C. ARHITECTON S.R.L., arh. urb. Kovacs Angela

· “P.U.Z. – Reconformare zonă pentru construire locuințe”, cu regulamentul local de urbanism aferent; str. Pădurii, f.nr.; beneficiari: S.C. MANGO S.R.L. și S.C. ENERGOVERT PROD COM S.R.L.; elaborator:  S.C. ARHITECTON S.R.L., arh. urb. Kovacs Angela

Cu această ocazie se va organiza:

DEZBATERE PUBLICĂ

În data de 16.05.2019 ora 14,00, la sediul  Municipiului Tîrgu Mureş, P-ţa Victoriei nr.3, în sala de Şedinţe Consiliu, nr.45.

Sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi: cetăţeni, persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, organizaţii neguvernamentale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate.

Prezentarea propunerilor va fi susţinută de către elaboratorii documentaţiilor de urbanism supuse dezbaterii publice.

EXPOZIŢIE

Extrase din documentaţiile de urbanism sus menţionate vor fi expuse în holul central al Primăriei, vis-a-vis de camera 12.

Orice persoană poate depune în scris propriile opinii şi propuneri privitoare la aceste proiecte, la ghişeul de relaţii cu publicul al Direcţiei Arhitect Şef, cam.12, parter sau pe adresa de e-mail: urbanism@tirgumures.ro.

Informaţii suplimentare se pot obţine, la cerere, de la Serviciul Urbanism, Dezvoltare Durabilă, Informatizare, cam.70, în intervalul orar de relaţii cu publicul de luni-joi: 11,00-12,00 sau la telefon 0265.268330 int.164.


Conform temei de proiectare, beneficiarul dorește să construiască pe terenul proprietate privată, zona fostului parc din fata Garii CFR Tirgu Mures, un complex urbanistic, compus dintr-un imobil de 17 nivele, 4S+P+12 etaje, care să revitalizeze zona Pieței Gării.

Terenul prezentat se află în zona centrală a mun. Tg.Mureș între str. Gh.Doja și Stația de cale ferată călători Tg.Mureș. Este delimitat de str. Gh.Doja, Str. Gării și strada de legătură P.ța Gării – str.Gh.Doja. Amplasamentul face parte din ansamblul construit pentru a marca accesul la gara de călători. Este delimitat pe două laturi de clădiri P+10E, cu partere comerciale și locuințe.

Sursa: tirgumures.ro