Două fete se lupta încă între viață și moarte! Celelalte victime…

În urma accidentului grav produs ieri pe DN 1, in care un sofer a intrat in llin intr-un cap de pod, un pacient a fost transferat cu elicopterul SMURD în Târgu Mureș, iar alți zece pacienți au fost internați la unitățile spitalicești din municipiul Cluj-Napoca.

Unele dintre victimele accidentului au intrat direct în operație, iar alții au fost intubați. Părinții elevilor care urmau să participe la Olimpiada Națională de Biologie de la Oradea au sosit în Cluj-Napoca pentru a fi alături de copii lor.

În momentul de față, situația este încă instabilă pentru două adolescente.

„La secția UPU copii (se mai află internați 4 adolescenți):

– două adolescente sunt încă intubate la terapie intensivă, iar starea lor încă nu s-a stabilizat.

– doi adolescenți sunt în stare stabilă și se află în continuare sub supraveghere post operatorie.

La spitalul din Târgu Mureș se află internat un adolescent, care a fost operat și este stabil (acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD).

La UPU Adulți și Chirurgie I (se mai află doi adulți internați, iar patru adolescenți au fost externați):

– doi adulți (șoferul de 50 de ani și o femeie de 45 de ani) au fost operați la Clinica Chirurgie I, sunt în stare stabilă și sunt sub monitorizare.

– un adolescent de 18 ani, care a suferit contuzii la nivelul cervicalei si la nivelul toraco-abdominal, o plagă și mai multe excoriații la nivelul piciorului drept s-a aflat sub observație la UPU pe parcursul zilei și serii de ieri, iar pe parcursul nopții părinții lui au sosit să-l preia și a fost externat.

– încă trei adolescenți au primit asistență medicală pentru traumatisme ușoare la nivelul feței, au fost externați/luați de către părinți pe parcursul zilei de ieri”, informează ISU Cluj.

Sursa: stiridecluj.ro