Si semaforizare inteligentă și management trafic! Cand le vom avea…

La cum suna anuntul primăriei Tirgu Mures, vom deveni brusc orașul cu cel mai modern transport în comun din Europa. Noi spunem ca este o nouă minciună. Voi, ce parere aveti?

Pe ce ne bazăm? Păi simplu, la alegerile trecute tot asa au anunțat vreo suta de autobuze, dar, in afara de cele cu care si-au facut poze in campanie, nu a mai venit niciunul.

În plus, niciodată in vreun comunicat de gen nu anunta vreun termen clar de realizare a promisiunilor, lucru care demonstrează clar ca e vorba de o abureala la adresa oamenilor.

Cand le vom avea? Sigur nu la Pastele astea, poate la “pastele cailor”!

Stiti care e problema cea mare? Că pot să spună si sa scrie orice, deoarece legea nu-i pedepsește in niciun fel pentru minciunile-promisiuni. Pur si simplu pot să-și bată joc de mureseni cu astfel de anunturi, ca oricum nu patesc nimic.

Iata noul anunț fantasmagorice, publicat pe site-ul oficial al primăriei:

Primăria Târgu Mureș a primit undă verde pentru proiectul privind achiziționarea de autobuze electrice. În cadrul acestui proiect, care se derulează prin ADR Centru, sunt cuprinse 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge la Târgu Mureș după evaluarea tehnică și financiară a documentelor.

De asemenea, Primăria Târgu Mureș are în derulare alte două proiecte privind achiziționarea de 47 de autobuze electrice în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării Regionale. 32 dintre ele au o lungime de 12 metri, iar celelalte 15 au lungimea de 10 metri.

Suma atrasă din fonduri europene pentru mijloacele de transport prevăzute în cele trei proiecte este de 54 de milioane de euro.

Pentru acest an Primăria Târgu Mureș și-a propus semaforizare inteligentă și un centru de comandă al managementului traficului, dar și modernizarea a 137 de stații de călători, cu afișaje electronice, sistem de GPS, dotări pentru persoane cu dizabilități, sisteme E-Ticketing, la trei capete de linii: Unirii, Tudor și Combinat. Proiectele au fost depuse pentru finanțare în luna martie a acestui an și urmează a fi evaluate.

MS / Foto: imagine cu caracter ilustrativ