Medicii belgieni spun ca ar fi murit daca…

Mădălina Neculai, tânăra de 25 de ani care a suferit arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului în urma unui accident și a fost transferată ieri în Belgia, are 90% șanse de supraviețuire, spun medicii belgieni, potrivit familiei acesteia.

“Medicii (belgieni – n.red.) au ținut să menționeze că daca mai stătea două zile in Romania nu mai avea șanse de supraviețuire”, spune familia Mădălinei.

Tânăra este în continuare sedată din cauza durerilor și va mai rămâne așa timp de două săptămâni, după care ar urma să se trezească.

“Medicii au ținut să menționeze că daca mai stătea două zile in Romania nu mai avea șanse de supraviețuire”, a scris familia Mădălinei, pe pagina de Facebook Din suflet pentru Mădă, creată inițial de rudele acesteia pentru a strânge bani din donații pentru a o transfera în străinătate, înainte ca autoritățile să aprobe transferul.

“În continuare ea va avea nevoie de operație la nas, față parțial, la o mână, un deget si la un picior va trebuie operată deoarece in România a fost tăiată prea adânc și au spus că va rămâne cu o cicatrice urâtă, iar pentru căile respiratorii va trebui să o ‘taie la gat’ (nu știm în ce mod) pentru a putea să respire fără tuburi”, spun rudele tinerei. “I se administrează un ser pentru a se curăța pe ‘dinăuntru’… în rest sperăm la tot ce este mai bine… ”

Tânăra, transferată rapid în Belgia după ce anterior a fost plimbată cu elicopterul, fara rost, între spitale in Romania.

Sursa: hot news.ro