Proiectul se afla in dezbatere publica…

Conform temei de proiectare, beneficiarul dorește să construiască pe terenul proprietate privată, zona fostului parc din fata Garii CFR Tirgu Mures, un complex urbanistic, compus dintr-un imobil de 17 nivele, 4S+P+12 etaje, care să revitalizeze zona Pieței Gării.

Terenul prezentat se află în zona centrală a mun. Tg.Mureș între str. Gh.Doja și Stația de cale ferată călători Tg.Mureș. Este delimitat de str. Gh.Doja, Str. Gării și strada de legătură P.ța Gării – str.Gh.Doja. Amplasamentul face parte din ansamblul construit pentru a marca accesul la gara de călători. Este delimitat pe două laturi de clădiri P+10E, cu partere comerciale și locuințe.

„Amplasamentul face parte din ansamblul construit pentru a marca accesul la gara de călători. Este delimitat pe două laturi de clădiri P+10E, cu partere comerciale și locuințe. Față de intenția inițială de a oferii cetățenilor un scuar care invită spre gară, cu spații libere bordate de clădiri înalte, astăzi întreg ansamblul s-a „colmatat”cu chioșcuri, amenajări provizorii de proastă calitate, spații verzi neîngrijite.

Pe latura nordică și vestică terenul este delimitat de chioșcuri amplasate pe Domeniul Public, în regim provizoriu. Pe latura estică, front la str. Gării, este o clădire S+P+1 de birouri, care aparține de ansamblul istoric al gării. Terenul este liber de construcții, fără amenajări, practic un maidan.

Se reglementează organizarea circulațiilor și infrastructura edilitară în zona studiată, în acord cu avizele Administrației Domeniului Public, Comisiei de Circulație, Poliției Rutiere, deținătorilor de rețele și ale furnizorilor de utilități și cu acordurile proprietarilor imobilelor afectate de prevederile documentației de urbanism, după caz. Se va asigura numărul de locuri de parcare, normate exclusiv pe terenul beneficiarului, raportat la gradul de motorizare al zonei precum și la specificul funcțional al construcțiilor deservite, extinderea rețelelor de utilități realizându-se pe teren domeniu public. 

Aleile semicarosabile de incintă vor respecta prevederile Regulamentului General de Urbanism. Se va asigura procentul necesar de spații verzi ținând cont de funcțiunile propuse și de specificul zonei și se vor respecta prevederile legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților,” se arata in documentatia depusa de dezvoltator.

MS /  Sursa: tirgumures.ro