Au fost 7 victime! Varianta soferului vinovat e incredibilă…

Zeci de oameni au trecut prin clipe de groază, după ce trenul în care se aflau a lovit în plin un tir încărcat cu lemne.

În vagoane erau 17 copii, aflaţi în excursie în Bistriţa, prin programul Şcoala Altfel. Un elev şi alţi patru călători au fost răniţi. Şoferul TIR-ului a ignorat semnalele acustice şi luminoase şi a accelerat în faţa locomotivei.

Este al doilea accident feroviar grav în mai puţin de trei zile. La începutul săptămânii, patru oameni au murit dupa ce şoferul unui microbuz a forţat şi el trecerea la nivel cu calea ferată în Buzău.

Prinşi în mijlocul haosului, 60 de pasageri au trăit clipe terifiante. 17 copii se aflau în vagoane, în momentul impactului.

Un elev de 17 ani, aflat în tren, rănit în accident…

Trenul plecase din Cluj Napoca şi urma să ajungă în Bistriţa Năsăud. În dreptul localităţii Beclean, şoferul unui tir încărcat cu stâlpi de lemn şi cherestea a forţat trecerea de cale ferată.

Mecanicul locomotivei n-a mai putut să evite impactul. Autocamionul a fost târât zeci de metri pe şine.

Cele două vagoane ale trenului au deraiat. Din ele, salvatorii au scos cinci pasageri răniţi.

Printre ei, şi un adolescent de 17 ani. Ceilalţi 17 copii din tren, elevi ai unei şcoli generale din Dej, au scăpat ca prin miracol. Se aflau în excursie, spre Bistriţa, alături de o învăţătoare şi şase părinţi.

Cinci pasageri din tren au ajuns la spital…

Gabriela Ciobanu, director Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu – Dej: Era programul “Şcoala Altfel”. Excursia era aprobată, era avizată de şcoală. Sperietura a existat, normal că a existat. Şi pentru părinţi, adulţii care îi însoţeau

Locotenent Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistriţa: Şapte persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului şi cinci au fost transportate la spital.

Ce spune șoferul vinovat…

Şoferul care a provocat accidentul a rămas încarcerat în cabina tirului, dar n-a suferit răni grave şi a refuzat spitalizarea

Bărbatul dă vina pe sistemul de avertizare de la trecerea peste calea ferată.

Şofer TIR: A fost roşu, am stat 10 minute în spate la microbuz, a trecut un tren, s-a pus alb semaforul, a trecut microbuzul şi am trecut şi eu. Am avut un coleg cu mine. Când am fost cu capul tractor pe calea ferată mi-a zis, dă-i că vine trenul

Circulaţia trenurilor pe ruta Cluj Napoca-Bistriţa Năsăud a fost blocată. Accidentul feroviar de ieri este al doilea în mai puţin de trei zile.

Sursa: observator.tv / Foto: colaj captura