“Asemenea mentorului său, Dorin Florea, are o mentalitate învechită”…

Marius Pașcan otrăvește relația româno-maghiară cu o nouă acțiune împotriva comunității maghiare. Este nefericit, dar nu este surprinzător faptul că cei doi naționaliști, Marius Pașcan și Dan Tănase, s-au găsit unul pe celălalt și cooperează în obstrucționarea Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”. Este însă și mai trist faptul că acestora li s-a alăturat comunitatea părinților din Colegiul Național „Unirea”, ca parte în proces. Acest fapt, în opinia organizației UDMR Mureș, nu face decât să alimenteze discursul naționalist din Târgu Mureș.

Marius Pașcan este arhetipul politicianului de stil mic, naționalist și plin de ură. În democrația din ultimele trei decenii, politicienii de acest fel au demonstrat, fără excepție, că nu sunt capabili să realizeze ceva constructiv și folosesc ura și dușmănia pentru a acoperi acest lucru. “Dan Tănase și Marius Pașcan nu numai că s-au găsit unul pe celălalt, dar se și merită unul pe celălalt prin caracterul lor! Marius Pașcan, în calitatea lui de parlamentar, ar avea posibilitatea de a desfășura o activitate politică cu rezultate mai bune decât ceea ce a reușit în poezie, de exemplu, dar până acum nu a profitat de această ocazie. Din nefericire și în Consiliul Județean Mureș suntem familiarizați cu acuzațiile sale neîntemeiate, dar încă nu am avut ocazia să experimentăm implicarea lui în calitate de deputat în ceea ce privește susținerea proiectelor din județul Mureș”, a declarat Péter Ferenc, președintele UDMR Mureș.

Potrivit lui Péter Ferenc, depinde doar de târgumureșeni ca în  perioada următoare comunitatea locală să scape de Marius Pașcan, alături de ceilalți lideri naționaliști care au definit ultimele două decenii ale orașului.

“Toți politicienii naționaliști din județul Mureș au devenit personalități publice în anturajul primarului Dorin Florea. Asemenea mentorului lor au o mentalitate învechită. În această situație există o singură soluție, acești aventurieri politici care distrug bazele bunei conviețuiri româno-maghiare trebuie îndepărtați, așa cum s-a întâmplat la Cluj-Napoca, când locuitorii l-au ”alungat” pe domnul  Gheorghe Funar de la conducerea orașului”- a subliniat președintele UDMR Mureș.

Organizația UDMR Mureș este convinsă că amendamentele la Legea Învățământului precum și actele Ministerului Educației vor trece testul legalității, iar cei doipoliticieni care nu fac altceva decât să incite la ură vor eșua în demersurile lor. Organizația județeană își exprimă încă o dată sprijinul atât pentru Liceul Romano-Catolic, cât și pentru  comunitatea profesorilor, părinților și elevilor afiliați.

Sursa: UDMR Mureș / Foto: colaj