S-a semnat contractul de fezabilitate, dar nu se precizeaza anul finalizarii…

Ministrul Sanatatii a spus, astazi, în cadrul unei conferinţe, că în acest moment sunt deja semnate şi finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre de mari arşi şi că nu este necesară doar ridicarea de noi centre, ci şi pregătirea medicilor în vederea tratării optime a pacienţilor care au suferit arsuri.

„De la accidentul de la Colectiv, cu siguranţă autorităţiile ar fi trebui să se implice mai mult. (…) În acest moment avem semnate şi finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre, vom aloca bani pentru proiectele tehnice. (…) Tot ce pot să vă spun este că, după discuţiile cu arhitecţii, aceste centre sunt foarte moderne, dotate cu aparatură de înaltă calitate, dar au nevoie şi de oameni care să lucreze. Prin urmare, tot prin acest program al Băncii Mondiale, în aceste zile se află în Franţa o echipă de asistenţi medicali şi medici care vor fi pregătiţi pentru a putea îngriji pacienţii cu arsuri”, a declarat Sorina Pintea.

„Anul acesta, în cadrul proiectului cu Banca Mondială se vor finaliza proiectele tehnice pentru construcţia a 4 clădiri complexe, care vor include secţii de mari arşi, bloc operator, terapie intensivă şi urgenţă, Timişoara, Târgu Mureş, Bagdasar Arsenie, Grigore Alexandrescu, 4 milioane de euro”, a mai spus ministrul.

Ministrul a mai subliniat că cele 4 construcţii vor include secţii de mari arşi, bloc operator, terapie intensivă şi urgenţă.

Sursa: mediafax.ro /  Foto: imagine cu cxaracter ilustrativ