Cat te costa închirierea si cu cât timp înainte trebuie sa o rezervi…

Afacerile cu rulote prind aripi şi la noi. Unii fac turul Europei, alţii colindă ţara şi admiră în voie frumuseţea locurilor de la munte sau de la mare.

Cei mai mulţi nu cumpără rulotele, ci le închiriază, iar proprietarii spun că cererea este mult peste ofertă. De exemplu, pentru vacanţa de Paşte şi 1 Mai au fost rezervate cu luni înainte.

O familie se pregăteşte să meargă într-o excursie prin ţară cu rulota, în perioada sărbătorilor. Variante este, pentru ei, mai comodă şi mai ieftină.

Turista: “Am închiriat autorulota pentru vacanţă de 1 Mai, iar la vară vom pleca şi în Croaţia, Spania şi Italia. Anul trecut am stat pe la hotel şi a fost foarte greu. Autorulota ne oferă mai multă libertate şi nu trebuie să ajungem la ore fixe să ne cazăm.”

O casă pe roţi are toate facilităţile: interioarele sunt decorate cu lemn şi piele, “dormitoarele” au un pat matrimonial, iar în bucătărie congelator, frigider, aragaz şi cuptor.

Flori Hrituleac, reprezentant firma: “Pentru vacanţele până în 7 zile, clienţii tind să stea în România sau în jurul României, maxim până în Grecia pentru că avem şi vacanţa de 1 Mai şi e o perioadă puţin mai prelungită. Oferta este insuficientă în raport cu cererea. În lunile de vară, anul trecut, refuzam în medie 2000 de cereri zilnic. Practic cine vrea să îşi închirieze o autorulota trebuie să ne contacteze cu 6 luni înainte.”

Rulotele se închiriază pe zile, nu în funcţie de distanţă sau de numărul de kilometri parcurşi.

Preţurile variază între 50 şi 150 de euro pe zi, în funcţie de dotări.

Sursa: protv.ro / Foto: colaj