Peste 200.000 de euro pentru 11 treceri de pietoni…

Pentru fluidizarea traficului şi reducerea riscurilor de accidente pe principala arteră de circulaţie din municipiul Sighișoara,  DN13 – E60.

Municipiul Sighișoara realizează obiectivul de investiții “Sistem de semaforizare sincronă pentru realizarea corelării de tipul „undă verde” pe DN13 – E60”.

Întrucât circulaţia pietonală este intensă, semaforizarea trecerilor de pietoni este necesară pentru controlul, fluidizarea traficului și asigurarea accesului cu ușurinţă a pietonilor de pe un front stradal pe celălalt.

Prin realizarea acestui obiectiv de investiții se va reglementa circulația pietonilor și fluența traficului rutier pe artera DN13 – E60 prin montarea a câte unui sistem de semaforizare inteligent, la un număr de unsprezece treceri pietonale.

La începutul lunii aprilie a.c., Municipiul Sighișoara a semnat contractul privind execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Sistem de semaforizare sincronă pentru realizarea corelării de tipul „undă verde” pe DN13 – E60, ce străbate municipiul Sighișoara“, cu S.C. ALTIMATE S.A., având o valoare de 1.008.381,66 lei, fără T.V.A.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de patru luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Sursa: Primaria municipiului Sighișoara / Foto: colaj