Este LEGE! Si primarii au fost astazi avertizati…

In şedinţa de instruire cu primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, care a avut loc astazi la prefectura Mures, primarii au fost avertizati asupra obligatiei combaterii buruienii ambrosia de pe terenuri. Amenzile pot ajunge pana la 20.000 de lei.

“Cu această ocazie, le-am atras atenţia domnilor primari că, până în data de 20 mai, conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrosia, trebuie să verifice şi să identifice terenurile infestate cu această plantă,” a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Ambrozia se mai numește popular ”iarba pârloagelor”. Cea mai mare problemă legată de această buruiană invazivă este faptul că provoacă alergii severe.

Legea nr. 62/2018 prevede amenzi drastice pentru toți cei care nu iau toate măsurile necesare pentru combaterea buruienii respective, de pe terenurile pe care le dețin sau administrează. Se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

MS /  Foto: colaj