Un ardelean care s-a întors din Marea Britanie cu un bolid BMW de aproape 60.000 de euro, a rămas fără el în Vama Petea, după ce poliţiştii au descoperit că maşina este căutată de autorităţile britanice.

BMW-ul a fost confiscat de poliţiştii de frontieră, iar bărbatul care a încercat să introducă maşina în ţară este cercetat pentru tăinuire.

Cetățeanul român B.V. în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare, s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalităților de frontieră. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes, de care era tractată o remorcă tip platformă pe care era transportat un autoturism marca BMW, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, informează polițiștii de frontierădin cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Cu ocazia formalităților de frontieră, s-a constatat faptul că autoturismul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autoritățile din Marea Britanie, la data de 28.02.2019.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de aproximativ 56.400 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.