Era dat în urmărire internaţională…

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat, din judeţul Mureş, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din Germania, pentru trafic de persoane.

La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Poliţiei municipiului Reghin au desfăşurat o acţiune, în urma căreia au identificat şi reţinut un bărbat, de 46 ani, din localitatea Reghin, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare germane din data de 15 februarie a.c..

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, ulterior instanţa de judecată dispunând măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, precum şi de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva