Strategie bazată pe informatii false, minciuni…

Partidul Social Democrat are o nouă strategie de convingere a publicului de realizările sale în cei aproape trei ani de când se află la putere, alături de ALDE.

Cu o tactică mai agresivă pe internet, PSD se folosește însă de poze din alte țări pentru a se lăuda cu „realizările” sale.

În acest sens, este nevoie și de imagini cu realizările partidului aflat la putere. Așa se face că social-democrații folosesc fotografii stock pe diverse pagini de Facebook, cumpărate de pe site-uri specializate, deoarece nu au cum sa aiba imagini de la o realizare NErealizata.

Gara din Târgu Mureș, modernizată „la standardele vestului Europei”. Fotografia e de fapt din Ucraina

„Un proiect finalizat la începutul anului 2017, realizat cu peste 10 milioane de Euro din bani europeni. Gara CFR din Tîrgu Mureș se aliniază acum la standardele vestului Europei”, anunță social-democrații pe site-ul guvernarepsd.ro.

Fotografia iese ușor în evidență printr-un detaliu: acel tip de tren nu circulă în România, ci în Ucraina. Iar gara Târgu Mureș este de fapt gara din Kiev.

PSD se folosește de fotografii din alte țări și când are nevoie să arate pensionarii fericiți că Guvernul le-a crescut pensiile. Pe pagina de Facebook PSD salvează România este folosită o poză cu un cuplu ce pare a fi din Germania.

Un alt exemplu de realizare scoasă în evidență de PSD, pe aceeași pagină de Facebook, este faptul că ar fi dublat suprafețele irigate din România.

Însă, când e vorba să arate acest lucru, social-democrații cumpără o fotografie de pe site-ul Shutterstock din Canada.