Din 15 aprilie, in Piaţa agroalimentară Cuza Vodă va funcţiona un mini abator pentru sacrificarea mieilor…

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale informăm locuitorii municipiului începând de la jumătatea lunii aprilie în Piaţa Cuza Vodă va funcţiona un mini abator destinat sacrificării mieilor.

Acesta va funcţiona în perioada 15 – 28.04.2019 şi va fi pus la dispoziţia cumpărătorilor de miei pentru sacrificarea animalelor.

Facem menţiunea că aceşti miei pot fi comercializaţi în piaţă de producători din toate zonele, inclusiv din alte judeţe, cu condiţia deţinerii următoarele documente:
– actul de identitate a producătorului;
– atestat de producător;
– certificat sanitar-veterinar de transport animale vii (miei); eliberat de medicul veterinar din localitate;
– formular de mişcare, eliberat de medicul veterinar;
– lanţ alimentar (de la medicul veterinar);
Atenţie: mieii trebuie să fie crotaliaţi în ambele urechi.

Nu în ultimul rând, halele de comercializare a produselor lactate din toate pieţele sunt pregătite şi aşteaptă cumpărătorii, cetăţenii având posibilitatea, în acest mod, să achiziţioneze diverse sortimente de brânzeturi şi lactate proaspete direct de la producătorii zonali.


Április 15-től, a Cuza Vodă utcai élelmiszerpiacon kis vágóhíd működik a bárányok levágására…

Tekintettel a húsvéti ünnepek közeledtére, tájékoztatjuk a lakosságot, hogy április közepétől a Cuza Vodă utca élemiszerpiacon kis vágóhíd működik a bárányok levágására. A létesítmény a 2019.04.15 – 28. közötti időszakban üzemel és a bárányt vásárlók vehetik igénybe. Megjegyezzük, hogy bárányt a piacon bárhonnan érkező árusok értékesíthetnek, beleértve a más megyéket is, a következő iratok birtokában:
-a termelő személyazonossági igazolványa;
-termelői engedély;
-a helyi állatorvos által kiállított állategészségügyi bizonylat élőállat szállítására (bárány);
-mozgathatósági nyomtatvány, az állatorvos által kiállítva;
-élelmiszerlánc (az állatorvostól).

Figyelem: a bárányoknak mindkét fülében füljelző szükséges.

Nem utolsósorban az összes piac tejtermék-értékesítési csarnoka felkészült és várja a vásárlókat, a lakosoknak ezáltal lehetőségük nyílik különböző sajtféléket és friss tejtermékeket közvetlenül a környékbeli termelőktől beszerezni.

Sursa: tirgumures.ro /  Foto: colaj