Ar putea deveni tranzacția anului…

Un spital din Tirgu Mures, care functioneaza din 2011 – construcție, dotari si aparatura medicala noua si moderna -, este scos la vânzare la o valoare de 35 de milioane de euro, conform unui anunț publicat pe site-ul de profil piataafacerilor.ro.

Dacă ar fi să ne luăm după descrierea pe care o prezentăm în rândurile de mai jos, am spune că este vorba de spitalul Nova Vita din Tirgu Mures, desi este putin neobișnuit sa se încerce o astfel de metoda de vânzare.

Oricum, am publicat informația că fiind una inedită, în special având în vedere valoarea de vanzare. Vom reveni cu amănunte.


UPDATE: Conducerea Nova Vita infirmă supoziția facuta de noi, reactionand putin exagerat având în vedere că am precizat clar ca este vorba de o presupunere. Publicam raspunsul lor la finele materialului.


Se mai precizează că spitalul detine: – laborator acreditat RENAR pentru biochimie, hematologie, bacteriologie si imunologie, dotat cu echipamente performante.  Din 2015 s-a dat in functiune laborator de imagistica – dotat cu aparatura de ultima generatie de la General Electric. Din dotarea centrului face parte: un aparat RMN 450W GEM (32 canale, gradienti mari, toate softurile active, inclusive cardiac), un CT 660 SE ( 64 slice-uri cu recontructie la 128, toate softurile active, inclusive cardiac), RX Brivo DR – F. – centru de recuperare medicala, neurologica, recuperare medicina fizica si balneologie, recuperare medicala si sportiva, ingrijiri paleative si oncologie. – Farmacie cu circuit inchis (pentru spital) si extern – camera dotata cu oxigen hyperbaric – birouri pentru TESA – spatiu de 1000 m2 amenajat pentru parcare atat in spatele cat si in fata cladirii. Salile spitalului sunt dotate cu mobilier de calitate, confortul pacientului fiind tot timpul pe primul loc, avand o medie lunara de 360 pacienti cu 170 de paturi.

  • Vechimea afacerii – ani: 7
  • Numar angajati: 198
DESCRIEREA PUNCTULUI DE LUCRU

Date financiare despre investitii si active:

1. Suprafata desfasurata a cladirilor: 11.270 m2 . Doua spitale, birouri, laborator de imagistica si sala de recuperare.

2. Suprafata totala a terenului: 6.000 m2

3. Inventar active:

valoare cladiri (1500 euro/m2): 16.905.000 euro

valoare teren (150 euro/m2): 1.000.000 euro

valoare aparatura medicala: 7.000.000 euro

valoare mobilier: 500.000 euro

valoare obiecte inventar + instrumentar: 850.000 euro

imobilizari necorporale (programe informatice,licente,etc.): 60.000 euro

Cifra de afaceri: ~ 6.000.000 Euro/an

  • Drept de proprietate imobil punct de lucru/sediu:  in proprietate
  • Suprafata punctului de lucru (mp): 6000
  • Imobilizari corporale:  27.000.000 EUR
  • Stocuri:  150.000 EUR

Update: Conducerea spitalului Nova Vita Hospital, consiliul de administrație prin președinte Mailat Virgil, dezmint categoric în totalitate informațiile apărute în articolul citat privind o posibilă vânzare a centrului medical prezentându-se ca adevărată o situație nereală. Este de condamnat ușurința cu care sunt preluate și difuzate așa-zise știri, fără verificarea veridicității acestora.

Pentru a preîntâmpina pe viitor astfel de incidente, conducerea spitalului Nova Vita își rezervă dreptul de a iniția demersurile legale pentru tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de astfel de fapte.

MS / Foto: colaj