Medicii din Târgu Mureş au reuşit să replanteze mâna unui bărbat din Cugir care a căzut de la etajul trei al unui bloc, într-un gard de fier, în cadrul unei operaţii care a durat şase ore.

Totul s-a întâmplat, duminică după-amiază, în oraşul Cugir (Alba), acolo unde bărbatul în vârstă de 61 de ani, aflat în stare de ebrietate, a încercat să intre în casă… pe balcon.

Din nefericire, în timp ce escalada faţada blocului pentru a intra în casă, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul trei peste un gard metalic.

În urma căzăturii, bărbatul a suferit o amputaţie de braţ.

Vecinii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a deplasat un elicopter SMURD care l-a preluat atât pe bărbatul rănit, cât şi braţul ce a fost conservat.

Pacientul a fost adus în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, acolo unde o echipă formată din mai mulţi medici a intrat în sala de operaţii pentru încercarea replantării braţului.

“O echipă multidisciplinară (…) coordonată de dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, în cursul (…) o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie. (…) S-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ două ore după prezentarea in cadrul UPU SMURD”, a declarat Mariana Moldovan Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Intervenţia chirugicală a durat şase ore şi s-a încheiat cu succes, iar în prezent pacientul se află în Secţia Clinică ATI a spitalului Târgu Mureş.

Atentie, imagini cu puternic impact emotional…

Sursa: observator.tv /  Foto: colaj / Florin Buicu