Au crescut enorm, dar nejustificat…

A devenit o regulă ca prețurile la legume, verdețuri și fructe să fie mai mari primăvara, însă în acest an sunt mai piperate ca de obicei.

Producătorii și vânzătorii de la tarabe spun că într-adevăr produsele sunt mai scumpe în acest an, chiar și cu o treime, dar sunt nevoiți să le vândă la acest preț pentru a-și acoperi cheltuielile.

Pe cealaltă parte, o dată cu reducerea TVA la alimente, trebuia să găsim o scădere totală, la producători.

Consumatorul să fie atent la așa-zisele trufandale, fiindcă multe s-ar putea să conțină stimulente ca să poată crește atât de rapid. Probabil ținând cont și de creșterile salariale se încearcă o forțare a prețurilor care au explodat, au ajuns la un nivel absurd.

În piețele din Tg. Mureș, roșiile pot fi găsite la prețuri între 7 și 15 lei kilogramul, salata 7-8 lei, ceapa 2- 2.50 lei, varza nouă 6 lei, ardeiul cu 10-20 de lei, ceapa 3-5 lei, cartofii intre 2,50 și 4 lei, iar ridichile de lună 3,5 lei kg. De asemenea, căpșunile la caserolă de 500 de grame costă între 10 și 15 lei.

Sursa: Valeriu Russu – RTM