Platim degeaba asigurari?! Conducerea confirma, dar…

Pijamale, farfurii, zahăr, lămâi şi medicamente. Sunt unele dintre bunurile necesare unui pacient internat în Centrul de Transplant Medular și Hematologie din Târgu-Mureș. Lista pe care o primesc, de la medici, rudele bolnavilor a fost publicată de pressone.ro.

Conducerea Spitalului Județean de Urgenta din Târgu Mureș, de care aparţine clinica, susţine că nu ştia de existenţa acesteia şi că a cerut un control.

“Am contactat-o telefonic pe șefa Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular, care mi-a confirmat existența acestei liste. Dar dânsa m-a informat că această listă nu este obligatorie, este o recomandare pentru confortul pacienților.

Cu toate acestea am format o comisie de control și am dispus un control. Nu mi se pare normal, în condițiile în care noi asigurăm hrana necesară pacienților. Nu mi se pare normală această listă.

Mi s-a spus telefonic că această listă este o moștenire istorică, de mult timp este această listă și se dă, este o moștenire istorică la nivelul compartimentului. Nu înțeleg cine a întocmit această listă și de ce a întocmit-o.” declara Ioan Claudiu Puiac – managerul SJCU Târgu-Mureș.

Conferenţiara Lázár Erzsébet, actuala șefă a Compartimentului Hematologie și Transplant Medular din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Tîrgu-Mureş, n-a răspuns la solicitarea PressOne de a comenta situația de la Centrul pe care-l conduce.

Sursa: digi24.ro / PressOne   / Foto: colaj