Nu protestează în stil clasic. Şi-au făcut o plută din mii de PET-uri şi au pornit într-o călătorie de două săptămâni pe râul Mureş.

Dacă la început credeau că totul e simplu, lucrurile s-au complicat pe parcurs şi au apărut şi greutăţile. Speră, însă, ca într-un final să ajungă la destinaţie, în Ungaria.

Cu o plută uriaşă confecţionată din aproximativ 3000 de PET-uri, cei opt pompieri au plecat în urmă cu şase zile din Harghita pe râul Mureş. Iar ieri, luni, au poposit la Alba Iulia.

Ovidiu Costea – prim-adjunct ISU Alba: Ne-a făcut o deosebită onoare şi totodată o deosebită plăcere faptul că am putut să îi primim pe colegii noştri, pompierii din Harghita, în judeţul Alba. Am avut ocazia să împărtăşim cu ei preţ de câteva minute această experienţă inedită.

Pe cât de inedită, pe atât de grea. Cu multe obstacole şi greutăţi, pe care iniţial nu le-au prevăzut.

Gavril Cosarca – ISU Harghita: Ni s-a rupt de nenumărate ori cârma, a trebuit să ne descurcăm singuri pe plută, să confecţionăm alte cârme ca să ne putem deplasa.

În schimb, pe plută găsim tot ce este nevoie pentru a putea rezista. De la alimente, butelie cu arzător, baterii externe pentru încărcarea telefoanelor şi până la echipamente de salvare.

Gavril Cosarca – ISU Harghita: În cazul în care întâmpinăm greutăţi la obstacolele care sunt nenumărate pe albia Mureşului avem: cizme de cauciuc, pelerine, veste de salvare.

Claudiu Urzica – ISU Harghita: Este o aventură plăcută, suntem nişte colegi care ne înţelegem foarte bine, anul trecut am mai avut o aventură pe Olt.

Iar călătoria de peste 700 de kilometri din acest an are şi un mesaj.

Dan Cantea – ISU Harghita: Un trai sănătos, o viaţă ordonată şi în plus să atragem atenţia asupra râului, el face parte din viaţa noastră, să ne gândim că el ne dă apa noastră de toate zilele.

Iar înainte să îşi continue drumul, pompierii au făcut şi o poză, ca amintire. Expediţia lor se va încheia peste o săptămână, atunci când vor ajunge în Ungaria, unde Mureşul se varsă în Tisa.

Sursa: observator.tv / Foto: captura video