Evaziune de peste 300.000 de euro…

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au efectuat astăzi, 9 aprilie a.c., 25 de percheziţii, pe raza judeţului, la sedii de firmă şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 -2018, reprezentantul unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o firmă din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip firmă-fantomă.

Practic, administratorul firmei din Mureş ar fi desfăşurat operaţiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcţii, cu cele 11 firme de tip fantomă, iar în urma activităţilor, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente şi alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum şi unităţi de stocare date, fiind puse în executare 2 mandate de aducere.

Acţiunea, desfăşurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva