Inca o reusita pentru echipa de la #SCJUM coordonată de Dr. Dorin Dorobanţu…

Aceeaşi echipă de medici, care a operat in cazul: Un tanar a beneficiat de o interventie spectaculoasa de replantare de brat la Spitalul din Tirgu Mures! – din cadrul Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă au efectuat o grefă liberă de falangă distală deget cinci unei minore de 10 ani, ce prezenta o amputaţie traumatică prin muşcătură de cal la acest nivel.

În acest moment pacienta este internată în Secţia Clinică Pediatrie şi nu pune probleme de evoluţie pe starea generală, iar evoluţia locală se urmăreste în timp.

Această intervenţie s-a efectuat având în vedere că la nivelul respectiv nu poate fi tentată o intervenţie de replantare, iar grefa liberă de deget este o intervenţie utilizată în chirurgia plastică pentru acest tip de leziune.

Va reaminitim echipa multidisciplinară, formată din: Dr. Marius Vâlceleanu, medic primar ortoped, Dr. Radu Bălău, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, Dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Dr. Bucur Codrin şi Dr. Bianca Grigorescu, medici primari ATI, şi medici rezidenţi din specialităţile chirurgie plastică şi chirurgie cardiovasculară, coordonată de Dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Sursa: SCJU / Foto: colaj arhiva