Avem ZERO piste utilizabile! Hai sa distribuim, poate aia din primarie nu stiu 😉 …

Străzile municipiului Tîrgu Mures au fost invadate de cei aproape o mie de biciclişti, iar vremea le-a fost prielnică. Principalul lor scop a fost să atragă atenţia asupra mortalităţii infantile din România.

Alina Senc, repezentant organizaţia “Salvaţi Copiii”: “Vrem să îi ajutăm pe nou născuţi să aibă mai multă şansă la viaţă. Încă sunt multe aparate învechite, multe mămici care nu ajung la controale şi din cauza asta prematuritatea este foarte ridicată.”

Participanţi au vrut să atragă atenţia şi asupra lipsei pistelor pentru biciclişti. În Târgu Mureş sunt doar trei kilometri de pistă, la ieşirea din oraş.

Mai mult de 3 km de piste nu sunt în oraș și aceste piste sunt realizate în zone care nu prea ajută bicicliștii, pe strada Libertății și mai este la ieșirea din oraș către Sâncrai. La cât de mare este Târgu-Mureșul, bicicleta ar fi un mijloc de transport zilnic ideal pentru mulți dintre cetățeni, dacă ar fi sigur.

Participant: “O acţiune benefică pentru sport. Mai puţin avem pe unde circula. Ar fi bine să fie făcute trasee pentru biciclişti, mai ales pe arterele principale.”

Participant: “Trebuie conştientizat faptul că şoferii sunt în trafic. Ar trebui făcut mult mai multe pentru infrastructura, să putem circula şi noi cu bicicletele.”

La Târgu Mureş, marşul bicicliştilor este organizat în fiecare an de cel puţin două ori.

Sandor Gall, organizator: “Fundaţia comunitară are ca scop să organizeze evenimente de fundraising. Anul acesta e primul an în care strângem pentru o organizaţie diferită faţă de fundaţia comunitară.”

Banii adunaţi din donaţii vor fi folosiţi pentru dotarea secţiei de terapie intensivă pentru nou născuţi de la maternitatea veche din oraş. În România, rata mortalităţii infantile este de două ori mai mare decât media europeană