Mai multi mureseni ne trezim în fața ușii cu indivizi ce susțin că efectuează verificările periodice ale instalațiilor de gaze, în calitate de reprezentanți ai companiei Eon.

Atenție! Verificările pot fi efectuate doar la solicitarea directă a cetățeanului.

In multe cazuri sunt indivizi care se recomanda în calitate de reprezentanți ai companiei de gaze Eon, care nu au nici un ecuson și refuza să se identifice.

Aceștia se comporta într-un mod absolut neprofesionist, apelând la amenințări în cazul locatarilor care şi-au făcut verificările la instalaţiile de gaz cu alte firme sau care refuză să îi lase pe ei să le facă.

În acest caz, dacă locatarii vor întâmpina probleme în privința funcționării instalației de gaze, aceștia vor fi nevoiți să apeleze la firmele care au efectuat verificările, nu la furnizorul de gaze.

Atenție!!!

„Într-adevăr, sunt firme sau persoane autorizate care pot face aceste verificări. În schimb, este opțiunea abonatului cu cine decide să facă această verificare.

Dacă dânșii optează ca verificarea instalației să fie făcută cu o firmă particulară, noi nu putem obliga abonații să solicite pe cei de la SEA (SEA COMPLET, companie a Eon România pentru verificarea și revizia instalațiilor – n. red.) pentru verificări.

Totul se rezumă la solicitarea abonatului. Altfel, reprezentanții SEA nu ajung.

În același timp, sunt și persoane autorizate sau firme, care pot face aceleași verificări, dar în particular. Deci, nu aparțin de Eon. Aceștia sunt agreați de către Eon pentru aceste verificări, chiar dacă nu fac parte din companie.

Acest tip de verificări sunt absolut legale, atât timp cât se plătește și se eliberează acea notă de constatare, Procesul Verbal de servicii verificare, nu este nici o problemă.

Reprezentanții Eon, care efectuează aceste verificări, au legitimații de serviciu, care pot fi verificate. Dar, depinde de abonat dacă solicită verificările.

În general, nu au cum să vină alte persoane, întrucât trebuie să elibereze acel Proces Verbal, dar e bine de știut, exact, cu cine facem verificarea”, spun reprezentantii EoN.