Unul din doi români încă locuiește în blocuri comuniste, este motivul pentru care 30 de studenți și profesori de la Facultatea de Arhitectură din Bruxelles și din Cluj-Napoca au studiat posibilitatea transformării acestor blocuri în locuințe moderne, luminoase și confortabile.

Atracția principală este o machetă pe scara de 1:1 (unu la unu) instalată pe fațada unui bloc din cartierul Tudor din Tirgu Mureș, ce simulează extinderea spațiilor din apartamente și schimbarea pereților cu ferestre.

Practic, fiecare apartament câștigă mai multă lumină, mai mult spațiu care poate fi și înverzit, protecție solară… o altă de locuire.

Coordonatorii proiectului au lansat astăzi la Târgu-Mureș și o platformă online www.bloculmeu.ro și un sondaj național prin care românii care locuiesc în cartiere socialiste își pot exprima opinia privind regenerarea urbană a blocurilor construite pe vremea comunismului.

Workshop-ul s-a desfășurat în ultima săptămână în cartierul Tudor Vladimirescu din Târgu-Mureș în colaborare cu Asociația Undaverde.

Sursa: Cristina Bulbescu – RTM