A încercat astăzi, deși avea interdicție…

Kelemen Hunor, președintele UDMR, nu a fost lăsat, astăzi, să intre în Ucraina. „Mi-au comunicat doar, pur și simplu, că nu pot intra în țară”, a anunțat el.

Liderul UDMR a precizat că l-a informat pe ministrul român de Externe despre această situaţie, urmând să solicite explicaţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, în urmă cu puţin timp a susţinut că liderul UDMR a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.

Ambasadorul a mai susţinut că lui Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017.

Liderul UDMR afirmă că incidentul de azi reprezintă o încălcare a tratatului de bază româno-ucrainian, articolul 13, punctul 7.

Pe de altă parte, liderul UDMR a precizat pentru digi24.ro că acum câţiva ani a avut niște declarații în legătura cu legea de învățământ din Ucraina: “Împreună cu câțiva deputați români am avut o poziție tranșantă și am cerut lui Porosenko să nu o promulge legea”.

“Am aflat acum cateva ore aici pe facebook că Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor Oficial n-a fost lăsat azi dimineață să intre pe teritoriul Ucrainei.
În aceasta situație neplăcută dar absolut firească aș dori să fac câteva precizări:
1. Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităților ucrainene.
2. Și de data această conform legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o. E adevărat că decizia nu conține motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene”, a scris pe pagina sa de Facebook ambasadorul.

Sursa: digi24.ro / Foto: colaj captura