Poliţiştii și pompierii atrag atenţia că incendiile de vegetaţie pot scăpa oricând de sub control, iar oamenii sunt rugaţi să nu apeleze la această soluţie, în încercarea de a-şi pregăti terenurile pentru culturi agricole.

Doi oameni au murit doar în ultimele zile din cauza incendiilor de vegetaţie. Au fost găsiţi morţi pe terenuri din judeţul Mureş. Pompierii i-au văzut după ce au stins flăcările.

Este vorba despre două femei găsite carbonizate. S-a stabilit că femeile moarte au aprins focul în curte însă nu au avut timp să fugă din calea flăcărilor.

O victimă a fost găsită în localitatea Dubiștea de Pădure, com. Hodac, iar cealaltă în  municipiul Târnăveni, str. Mediașului.

STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE, ELE PRODUC VICTIME.

Pentru informarea și conștientizarea populației asupra măsurilor de prevenire și a măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole, a vegetației uscate și resturilor vegetale. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetație uscată, miriști și resturi vegetale pot avea consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, importante pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de la 1000-2500 lei.

MS / Foto: ISU Mures