Astăzi, ora 13.27, s-a primit o solicitare pentru echipajul SMURD Ibănești, să se deplaseze în localitate Dubiștea de Pădure, com. Hodac, unde, in urma incendiului de vegetație, o persoană de sex feminin a suferit arsuri.

La sosirea echipajului medical s-a constatat că persoana era carbonizată

“Poliţiştii din cadrul secţiei Poliţie Rurală numărul 8 Petelea, au fost sesizaţi prin apel la 112, de către un bărbat din comuna Hodac, sat Dubiştea de Pădure, despre faptul că în grădina unui imobil din aceeaşi localitate o persoană se află căzută la pământ. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, au fost prezenţi şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş.

Aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă şi au identificat cadavrul carbonizat al unei femei de 88 de ani din localitatea Dubişte de Pădure. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că femeia ar fi aprins resturile vegetale din propria curte”, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, Emanuela Rugină, conform stiripesurse.ro

O altă tragedie a avut loc în data de 1 martie 2018, în  municipiul Târnăveni, str. Mediașului, unde a fost găsită o persoană de sex feminin, decedată din cauza arsurilor produse prin arderea resturilor vegetale din propria gospodărie.


STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE, ELE PRODUC VICTIME.

Pentru informarea și conștientizarea populației asupra măsurilor de prevenire și a măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole, a vegetației uscate și resturilor vegetale. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetație uscată, miriști și resturi vegetale pot avea consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, importante pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de la 1000-2500 lei.

Sursa: ISU Mures