Tanarul muresean Andrei, cel mai tanar candidat, a fost respins…

Biroul Electoral Central (BEC) a admis, până acum, o candidatură independentă pentru alegerile europarlamentare din 26 mai şi listele a nouă partide şi alianţe. Termenul pentru admiterea sau respingerea candidaturilor expiră sâmbătă.

Astfel, în şedinţa de joi, BEC a admis candidatura independentă a Gregorianei Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP şi PRU.

BEC a respins candidatura independentă a Anei Daniela Dobre şi pe cea a lui Octavian Iulian Tiron, precum şi listele depuse de Partidul Naţiunea Română, DEMOS.

A fost respinsa si candidatura celui mai tanar candidat la europarlamentare, Andrei Chebutiu de la Partidul Oamenilor Liberi din Tirgu Mures. Detalii aici.

“Andrei Chebuțiu îmi zicea aseară că el a depus 50 de semnaturi cind a predat dosarul cu a sa candidatura din partea POL Tîrgu Mureș. Speram sa depuna doar vreo 30 de semnaturi ca in tarile cu libertate politica si democratii functionale occidentale, dar îmi spunea că 50 i s-a părut mai ok. 😉

Oricum sunt sigur că suntem pe primul loc. 😉 Sper să se ridice exceptiile de neconstitionalitate din partea cit mai multor independenti si miscari politice, iar de data aceasta sa fie admisa de CCR, deoarece 200000 este mai mult de maxim 1% recomandat de comisia de la Venetia,”  a scris presedintele POL, Dan Masca, pe facebook.

Până în 12 aprilie se pot depune contestaţii la aceste decizii. Candidaturile rămân definitive la data de 16 aprilie.

În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

Sursa: news.ro / Foto: arhiva