În această săptămână, poliţiştii rutieri din toate statele Uniunii Europene acţionează simultan, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală.

Săptămâna 01-07 aprilie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Speed şi vizează respectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului şi gravităţii consecinţelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condiţiilor de drum şi a celei excesive.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, s-a derulat acţiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

În cadrul acţiunii, 31 de poliţişti rutieri au fost prezenţi şi au acţionat în 14 puncte, pe drumurile naţionale şi judeţene din Mureş, pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier şi aplicarea măsurilor legale în cazul celor care nu respectă legislaţia din domeniu.

Cu această ocazie, poliţiştii mureşeni au oprit în trafic şi controlat 317 vehicule şi au aplicat 235 de sancţiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depăşit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h.

Acţiunea este coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva