Era lasata in paragina de mult timp…

Clădirea situată in municipiul Sighișoara, str. Octavian Goga, nr. 14, aflată în proprietatea CEC Bank, a fost vanduta la sfarsitul lunii martie.

CEC Bank a informat Municipiul Sighișoara că, în data de 26 martie 2019, conducerea băncii a aprobat vânzarea imobilului, urmând să se perfecteze contractul de vânzare-cumpărare.

Până astăzi clădirea a constituit subiect de discuții și a fost promovată în campaniile electorale ca viitor loc de funcționare a Primăriei Sighișoara, însă degradarea ei a continuat inexplicabil fără a i se găsi o utilitate. Aflându-se în zona istorică și având o arhitectură improprie, ea a contribuit și la perpetuarea unor controverse, în condițiile în care întreaga porțiune a suferit modificări ireversibile după demolarea de către regimul comunist a cartierului de case, scriu jurnalistii de la independentulsighisorean.ro. Detalii, aici.

“Ne exprimăm încrederea că zona centrală a municipiului va fi revitalizată, în proximitatea acestui imobil municipalitatea având în plan dezvoltarea unui proiect care prevede crearea unui spațiu public multifuncțional ce va fi utilat atât ca un loc pentru desfășurarea unor evenimente, cât și ca un spațiu public reprezentativ cu funcționalități permanente.” se arată în comunicatul primariei.

Sursa: radioson.ro / independentulsighisorean.ro