În actualul sezon de primăvară, în pieţele agroalimentare de pe raza municipiului Târgu Mureş au apărut produse specifice acestui anotimp, şi anume: ridichi, ceapă verde, spanac, salată şi leurdă.

Odată cu începerea sezonului se observă o creştere a solicitărilor producătorilor autohtoni de a–şi valorifica produsele în pieţe, crescând, în acest timp, cu circa 5% faţă de anul precedent, solicitările de închiriere a meselor, în special în Piaţa agroalimentară din Bulevardul 1848.

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale autoritatile  anunta că se fac demersuri legale de autorizare a mini abatorului de sacrificare a mieilor din Piaţa Cuza Vodă. Acesta va funcţiona în perioada 15- 28.04.2019 şi va fi pus la dispoziţia cumpărătorilor de miei pentru sacrificarea animalelor.

Se mentioneaza că aceşti miei pot fi comercializaţi în piaţă de producători din toate zonele, inclusiv din alte judeţe, cu condiţia deţinerii următoarele documente:

– actul de identitate a producătorului;

– atestat de producător;

– certificat sanitar-veterinar de transport animale vii (miei); eliberat de medicul veterinar din localitate;

– formular de mişcare, eliberat de medicul veterinar;

– lanţ alimentar (de la medicul veterinar);

– mieii trebuie să fie crotaliaţi (în ambele urechi).

Nu în ultimul rând, halele de comercializare a produselor lactate din toate pieţele sunt pregătite şi aşteaptă cumpărătorii, cetăţenii având posibilitatea, în acest mod, să achiziţioneze diverse sortimente de brânzeturi şi lactate proaspete direct de la producătorii zonali.

Sursa: tirgumures.ro