FAMILY AFFAIR. Uite mami ce birou frumos ai acum 😉 …

Daca nu stiati, un post caldut a fost nimerit sa fie si pentru sotia consilierului de primar, asa, brusc si dintr-o data. Raluca Maior a fost instalata pe postul de “director dezvoltare” in cadrul companiei de furnizare a apei – Aquaserv, societate la care actionar majoritar este primaria Tirgu Mures, condusa chiar de seful consilierului.

Cu siguranta aceasta a obtinut postul legal, in urma unui concurs cu multi concurenti, dar, care, din pacate, nu au avut probabil destule fire de par in cap cate or fi fost trecute in conditiile pentru obtinerea postului. Cu siguranta nu are nicio legatura faptul ca societatea e detinuta de primarie. Mai mult ca sigur ca nici prietenia dintre seful de la Aquaserv, Sorin Lazar, si ceilalti colegi de partid de la ALDE Mures – condus de Florea si Maior -, nu are vreo legatura.

Acum ca v-am explicat ca legaturi (nu) pot sa fie 😉 si ca, probabil, nici vreo urma de ilegalitate nu exista, ne punem intrebarea ce face un “director de dezvoltare” la o companie care detine monopolul in domeniul in care functioneaza. Hai, fie, un post de sef serviciu dezvoltare tevi, mai merge. Culmea e ca nu si-au dat seama, in ani de zile, ca au nevoie de un “director dezvoltare” pana ce nu a venit distinsa doamna Maior!

Va reamintim ca Maior Claudiu mai este reclamat si pentru că în anul 2016, pe când era viceprimar, a condiționat acordarea normei de hrană a polițiștilor locali de mutarea conturilor bancare ale acestora de la BRD la Bancpost. Însă nu la orice agenție Bancpost, ci la sucursala de pe Bulevardul 1848, unde director era tocmai soția sa, Raluca Maior. Detalii aici.

Inainte de a va prezenta veniturile exacte, poate o sa va ganditi ca nu e mult, nu e nici putin, dar trebuie sa va ganditi ca acesta este doar un exemplu, ei angajandu-si in decursul anilor de la sofer pana la oameni care scriu in locul lor pe retelele de socializare, toti, da toti, pe bani publici sau fonduri conexe banilor publici.

În 2018, membrii Consiliului de Administrație ai Aquaserv (președinte Racz Ernest Lucian, membrii Emilia Marcela Pajint, Nagy Istvan, Sipos Levente și Szasz Andrea Monica), care au o medie de o ședință pe lună, au fost retribuiți cu 1.800 lei brut/lună. Aceștia sunt cei care au stabilit salariile conducerii societății, după cum urmează…

Directorul general al companiei, Sorin Daniel Lazăr (56 de ani, fost director economic al firmei, până în 2016) coleg de partid cu Florea si Maior, a fost retribuit în 2018 cu un salariu de 12.000 de lei, iar directorul economic Takacs Elek, cu 11.000 de lei. Cei doi sunt numiți prin contract de mandat, ceilalți directori din staff fiind angajați ai companiei, și-au declarat câștigurile aferente anului 2017.

Iată mediile lunare nete: Sergiu Horobeț (director Exploatare, fost director general – 7.740 de lei), Raluca Maior (director Dezvoltare – 7.200 de lei), Bota Istvan Zoltan (director Tehnic – 5.715 lei), conform msnews.ro

Atentie, aceste venituri sunt considerabil mai mari raportat la anul 2019.

MS /  Foto: colaj /  linkedin.com